zondag 18 december 2011

Her2neu uitslag..

Woensdag 14 december

Vanmorgen had ik een bespreking in de buurt van huis. Terwijl ik mij klaarmaak voor vertrek belt m'n gesprekspartner op dat de snelweg volledig is afgesloten en hij het niet gaat redden. We besluiten een nieuwe afspraak te maken. Ik werk de rest van de ochtend thuis en probeer te lezen wat er in de diverse plannen beschreven staat.

Na de lunch komen twee collega's van lief langs. Ze hebben haar kerstpakket meegenomen en we babbelen over alles wat op dit moment in lief's leven gebeurt en wat er de komende tijd gaat gebeuren. Vol belangstelling wordt er geluisterd en gesproken, superfijn om te merken dat er zo'n betrokkenheid is van collega's. 

Na een paar uur gaan de mannen weer terug naar het werk en lopen wij richting het ziekenhuis voor de uitslag van het fish onderzoeken.
We probeerden er niet aan te denken tot die tijd maar de knoop in onze magen komt weer snel opzetten als we ons bedenken wat de uitslag van vanmiddag kan betekenen.. Als ze nou toch eens een beetje goed nieuws zou ontvangen.. 

Maar helaas, zoals de laatste tijd steeds het geval is, valt lief ook nu weer in een kleine categorie vrouwen die dus helaas positief blijkt te zijn op her2neu..
Het idee van 6 x een dosis chemo krijgen per 3 weken, dus na 18 weken daarmee klaar zijn kunnen we dus snel vergeten.. 
Het wordt dus het traject met 4 x chemo om de drie weken, dus 12 weken en daarna 12 weken iedere week een dosis samen met een antistof tegen dat her2neu. Dus dat zijn 24 weken.. En daarna nog 40 weken om de drie weken alleen de antistoffen. Dus een traject dat in plaats van 18 weken nu dus 64 weken zal gaan duren.. Een gruwelijk klap in ons gezicht.. Daarna kan ze pas beginnen met de operatie voor haar rechterborst en de buikwandcorrectie voor de eigen weefsel operatie voor beide borsten.. En dan start ook pas de hormoon therapie.. Dit was net de laatste druppel om ons eens flink onderuit te halen.. Samen zitten we als twee zombies in het kamertje.. We lopen via de supermarkt naar huis, wandelen Onder iets te zeggen met Nik door het park en eten dan al vrij snel onze magnetronmaaltijd op.. 

's avonds is het dorp verlicht met kaarsjes en hoewel we gebroken zijn gaan we er toch heen.. Na een uurtje rondkijken en luisteren naar wat koren gaan we daarna door naar de musicalrepetitie. We proberen onze gedachten te verzetten en dat lukt redelijk.  Meer slecht nieuws zien we voorlopig even niet meer komen, dus nu is het klaar.. Na afloop blijven we nog even hangen en ontspannen wat. De buurvrouw rijdt ons daarna naar huis ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten