donderdag 24 november 2011

We worden 100!

Zondag 20 november

Vanochtend zijn we lekker bijtijds opgestaan en aan het zwembad gaan liggen. De laatste volledige dag die we nog hier zijn moeten we toch effies proberen zo bruin mogelijk te worden :-)

Het woord van vandaag is trouwens "kersbonuskind".
Ik begrijp dat dit enige uitleg behoeft..
Wij hebben gehoord dat de gemiddelde Rus die Egypte bezoekt deze vakantie niet zelf betaald. Dit zijn de door ons genoemde "kerstbonusrussen". Zij krijgen van hun baas minder uitbetaald of geen bonus maar ontvangen daarvoor in de plaats een all in vakantie naar Egypte.
Deze Russen zijn wereldvreemd, spreken niets anders dan Russisch waardoor de Arabieren dus allemaal russisch spreken, ze drinken zich iedere avond lam en gaan nooit op excursies. Dat laatste dus omdat ze geen geld hebben en excursies extra moeten worden bijgeboekt. Heel prettig voor ons als we door de woestijn crossen of op een boot varen. 
De kerstbonuskindjes zijn die kids die met een jaar of elf als kamikazekonijnen van een glijbaan afvliegen om dan onderaan te ontdekken dat er ook nog zoiets als een uitzwembadje aan vast zit en je dan zonder enige zwemvaardigheid toch lichtelijk in de problemen raakt.. -zucht-

Vanmiddag hebben rustig aan gedaan. We waren down en moe en hebben even wat bijgeslapen. Daarna pakken we een taxi naar het centrum en eten we in de New Marina een lekker kamelenbiefstukje. Heerlijk mals en met chocolade-chili saus. Echt superlekker! Je schijnt na het eten van zo'n biefstuk 100 jaar te worden dus dat leek ons wel wat. Uitermate geschikt als laatste maaltje voordat we morgen het einde van de middag weer terug naar Nederland vliegen. We krijgen er zelfs een heus certificaat bij. Ook de rum smaakte ons goed. Lekker om er even uit te zijn en niet weer aan de buffetmaaltijden te zitten.

Daarna wandelen we wat over het boulevardje en nemen een taxi naar het centrum. Daar zijn we vrij snel uitgekeken. De winkels met namaak-merkkleding en glittersouveniers kunnen we niet echt waarderen. We rijden terug naar het hotel en duiken lekker ons bedje in. We praten en knuffelen en zijn bang. Morgen rond deze tijd zijn we thuis en zijn we weer terug in de harde werkelijkheid.. Maar eerst morgen nog even genieten van de laatste zonnestralen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten