vrijdag 18 november 2011

Sakaduro

Maandag 14 november

Na een kort nachtje van 3 uurtjes stond schoonmams voor de deur. Op naar het vliegveld.. Na daar een bakkie te hebben gedaan, wat winkeltjes te hebben bekeken en iets te eten te hebben gekocht zijn we rond 08:40 uur gaan boarden.. Een uurtje later stegen we op.

Als ik om 13:30 uur m'n ogen open zie ik mopje naast me lezen in het pink ribbon blad. Ze vertelt me dat ze, steeds als ze in slaap viel, beelden voorbij zag komen en daardoor niet echt heeft kunnen slapen.. Wat een monster is het toch.. Hij is ons gewoon gevolgd het vliegtuig in.. Dat ie zou zijn meegereisd in onze koffer had ik wel vermoed, maar waarom nou in de cabine.. Waarom niet gewoon even in het vrachtruim gebleven zodat ze even rust kreeg.. 

Op de monitoren is een concert van Glennis Grace te zien. Het concert waar wij heen wilden gaan maar wat niet kon omdat ik naar het EK in Dublin zou gaan. Ze zingt met Candy Dulfer, Edsilia en Birget en lange Frans. Echt supercool. Onwijs goed is die vrouw zeg, wow wow wow! Daar gaan we zeker een keer samen heen! Ze zingt nummers van Whitney Houston weg alsof het niks is.. Echt bizar goed!

Dan wordt het tijd voor een hapje eten. Eerst een paar sneetjes brood en daarna als toetje de gekochte drie-dubbele chocolade muffin. Als ik mijn tanden erin zet begrijp ik direct die gelukzalige blik van lief naast mij :-)
Met een grijns van oor tot oor neem ik een tweede hap, en een derde en een vierde.. Wow, die muffin is echt the bomb! 

Effies plassen en dan nog maar een filmpje kijken, beetje boekje bladeren en dan wordt eindelijk de landing op Sharm ingezet. Wij vliegen daarna met hetzelfde toestel door naar Hurgada.

In de vertrekhal stonden onze koffers al naast de bagageband, de bus was snel gevonden en na een korte rit bracht hij ons keurig voor de ingang van een 1001 nachten hotel. Omdat de zon in deze tijd van het jaar al rond 17:00 uur ondergaat, was het al donker buiten. We werden door de receptie naar een ruimere kamer geüpgraded dus we hadden mazzel.. Hoewel ik er wel m'n vraagtekens bij stelde.. Ik vertrouw zo'n mannetje dan niet.. Zouden de andere kamers nog niet klaar zijn, zitten ze vol en krijgen wij een nog niet gerenoveerde? Uiteindelijk bleek onze kamer best netjes. Direct na binnenkomst stonden twee ruime éénpersoonsbedden naast elkaar, eigenlijk meer twee twijfelaars en verder was er nog een aparte slaapkamer met een ruim tweepersoonsbed. 
Wij kozen ervoor direct het nachtkastje tussen de bedden uit te halen en ze tegen elkaar aan te schuiven. Een kingsize ontstond, erg prettig!
De badkamer heeft helaas alleen een douche.. En dan van het soort "klein"..
Maar ach, de rest was enorm, dus geen klagen verder.

Na het uitpakken zijn we voor de eerste keer gaan eten. Uitgebreide buffetten  stonden voor ons klaar en het was prima te eten allemaal. Daarna hebben we een rondje over het complex gelopen en kwamen het ene na het andere zwembad tegen, zowel koud als ook verwarmd. Verder een enorme toren met een paar supergave glijbanen, allemaal heel tof. Wat wel opviel was dat er best wat wind stond. We begrepen al snel dat het de week ervoor nog 30 á 35 graden was geweest en de Egyptenaren zelf ook overvallen waren door de dalende temperatuur.. Na een sms vanuit Nederland over het krabben van de ruiten is alles natuurlijk relatief, het blijft gewoon zo'n 23, 24 graden dus ach.. :p

We vonden in de tuinen van het complex een grote arena, gebouwd in een oude stijl. Daar was een voorstelling bezig met echte Egyptische dansers. We hebben de show bekeken en zijn daarna gaan kijken waar al die mensen zo snel na de show naartoe vlogen. Uiteindelijk vonden we een barretje in een soort kelder. Heel leuk aangekleed met allemaal filmhelden op grote zwartwitposters. Een grote cocktailkaart lachte ons toe dus we bestelden allebei een lekkere cocktail om onze aankomst in Egypte te vieren. Als blijkt dat het helemaal niet uitmaakt welke drank je in je cocktail laat doen, maar het toch allemaal naar spiritus smaakt, snap ik weer waarom moslims geen alcohol drinken.. Getverdemme zeg! En die Russen en Polen maar doorzuipen naast ons.. Okay, die zijn ook spiritus gewend dus dat scheelt..

Omdat we toch wel behoorlijk moe waren van de lange reis zijn we daarna richting onze kamer gelopen. Onderweg kwamen we in de tuin nog een kleine openlucht disco tegen. Er stonden een paar discolichten en een zanger met minidisc's speelde de laatste nieuwe hits. Op de dansvloer stonden zeker 40 mensen en de entertainers waren er ook bij. Op het moment dat we komen aanlopen start de zanger net dé Spaanse hit van deze zomer, de zomer waarop lief en ik elkaar in Spanje leerde kennen! Té grappig! Sakaduro! We dansen samen een stukje merengue en genieten toch stiekem van een cocktailtje.. Wel voornamelijk doordat de alcohol werd gemaskeerd door een flinke scheut grenadine, maar dat terzijde ;-)

Daarna gaan we toch echt naar bedje, morgen eindelijk weer genieten van een zonnetje :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten