dinsdag 1 november 2011

Niet voor de heb maar voor de hou

Zondag 30 oktober

Vandaag maar eens begonnen met een stevige brunch bestaande uit een  omelet en een baraquito.. Een wat? Een baraquito! Da's de enige koffie die ik drink, voor de insider dus duidelijk dat dit een koffie met heel veel alcohol moet zijn :-) Heerlijk! Een dubbele espresso met melk en licor 43! Gister de dag mee geëindigd en vandaag de dag mee begonnen :-)

Verder is er vandaag best wel weer wat frustratie, boosheid en verdriet. Alles is nog steeds zo onzeker..

Uiteindelijk gaan we het einde van de middag nog even op pad. Ik blijf vasthouden aan het belang van gezond eten en daarom gaan we richting supermarkt voor een gezonde hap. Naast rauwkost, groenten en fruit nemen we ook stiekem een pak browniemix mee. Vanavond komen Paul&Tanja en dan hebben we wat lekkers te snoepen. Omdat het koopzondag blijkt, wandelen we ook even in onze joggingbroekjes door het centrum en halen nog wat middeltjes tegen de keelpijn en verkoudheid van lief.

In de auto terug horen we dat onze vriendjes vanavond niet gaan komen. Dan moeten we die brownies helemaal alleen opeten.. Denk dat het goedkomt. Ook heeft ons telefoongesprek met Paul&Tanja een serieuzere kant. Het gaat over deze heftige tijd en over hoe goed we toch samen zijn.. Dit is er eentje "Niet voor de heb maar voor de hou" ireen.. En daar ben ik het helemaal mee eens :-)

's avonds op de bank eten we de salade en een half kippetje. Daarna sluiten we af met een heerlijke berg brownies :-) 

Als ik wat zit te typen en spelen op de ipad, lees lief de meegekregen boekjes door. Wat een hoop info staat daarin en wat gaan er nog veel verschillende stappen genomen worden..

Lief zit nu nog in de diagnostische fase. Hierdoor is er ook nog veel onzeker en onduidelijk. Morgen krijgt ze een nucleair onderzoek. De radioactieve vloeistof wordt door een infuus ingespoten waarna het aan de kankercellen blijft plakken. Hierdoor verwachten we dat dan duidelijk zal worden of er wel of geen tumor of uitzaaiingen in de rechterborst zitten.

Het onderzoek is alleen gericht op de borsten dus of er verdere uitzaaiingen zijn wordt daar niet duidelijk. Dat zal via de schildwachtprocedure verder worden onderzocht.
Hierbij zal de poortwachtersklier, zeg maar de eerste klier vanaf de tumor gezien dus een soort doorgeefluik, worden onderzocht. Als er geen kankercellen in die klier worden gevonden dan is het zeker dat er geen verdere uitzaaiingen zijn. 

Wanneer dit onderzoek zal plaatsvinden weten we nog niet. Het is een operatie waarbij de klier direct wordt bekeken onder een microscoop. Wanneer deze schoon blijkt is wordt de operatie afgerond, wanneer deze kwaadaardig celmateriaal bevat, dan zullen de andere klieren ook worden onderzocht en verwijderd. 

We leren een hoop bij op dit gebied, zullen we maar zeggen.
Al met al reuze interessant, maar eigenlijk had ik liever iets anders geleerd.. Iets wat minder vervelende zaken met zich meebrengt.. Een vreemde taal ofzo, of een cursusje auto's sleutelen.. 

Op naar een nieuwe week met veel verschillende afspraken met deskundigen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten